Seuratoiminnan ohjeistus koronapandemian aikaan sekä koronatakuu

20.8.2020

Ohjeistukset seuratoimintaan

Kauden aikana noudatamme yhteisiä ohjeistuksia ja tarjoamme itsellemme ja muilla jäsenillemme turvallisen tavan nauttia taas harrastusten ja liikunnan riemusta. 

Noudatathan yhteisiä ohjeistuksia seuramme toimintaan liittyen:

  • Tulethan seuramme tunnille ainoastaan täysin terveenä. Huomioi lievätkin oireet.
  • Pidä huolta hyvästä hygieniasta. Pese kädet perusteellisesti vedellä ja saippualla ennen ja jälkeen harjoitusten. Älä koske kasvojasi. Jos yskit tai aivastat, tee se kyynärpäähän, hihaan tai paperiliinaan.
  • Saavu tunneille valmiiksi treenivaatteissa vain hieman ennen tunnin alkua. Pyrimme välttämään yhteisissä tiloissa oleskelua.
  • Muista turvavälit, myös pukuhuoneissa ja peseytyessäsi. Pidä vähintään 1,5 metrin etäisyys muihin paikalla olijoihin.
  • Vältämme turhia lähikontakteja harjoitustiloissa, eli vältäthän mm. kättelyä ja halailua ystäviä nähdessäsi.
  • Muistathan täyttää juomapullosi jo kotona. Juomapullo on vain omaan käyttöön, ethän lainaa juomapulloasi toisille.
  • Mikäli seuramme tunneilla on yhteisiä välineitä käytössä, desinfioidaan ne jokaisen käytön jälkeen. Tuntien lopussa on varattu aikaa välineiden puhdistamiselle.
  • Jos olet matkustanut ulkomailla, pidäthän omaehtoisen kahden viikon karanteenin ennen kuin osallistut taas seuramme toimintaan.

Mikäli kuitenkin seuramme toimintaan liittyen todetaan koronavirustapauksia, on tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu Helsingin tartuntatautiviranomaisilla. Jos sinulla on koronavirustartunnan oireita, soita Helsingin koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 (päivittäin kello 8-18) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön. Olisi toivottavaa, että tartunnan saanut jäsen tai jäsenen huoltajat olisivat yhteydessä seuraan (voimistelu@tapanilanera.fi) tartunnan tultua ilmi.

Mikäli Tapanilan Erä tai hallituksen toimet keskeyttävät lähiharjoittelun

Harrasteryhmien osalta kausimaksu hyvitetään

Jos Tapanilan Erä peruu tai keskeyttää voimisteluryhmien lähiharjoittelun, seura hyvittää kausimaksun jäljellä jääneiden viikkojen perusteella. Jäsenmaksua ei huomioida hyvityksessä.

Kilpajoukkueiden osalta siirrymme etävalmennukseen ja tarjoamme hyvitystä kausimaksusta

Valmennusjoukkueiden osalta siirrymme etävalmennukseen ja pyrimme toteuttamaan harjoittelua rajoitusten sallimissa rajoissa. Poikkeusajan alkaessa käynnistää jaosto välittömästi sopeutustoimia kulujen pienentämiseksi (vuokra-, palkkakulut). Poikkeusajalla valmennusjoukkueiden kausimaksuun voi hakea hyvitystä 20% kuukausittaisista maksueristä seuraavasta kokonaisesta kuukaudesta alkaen. 

Hyvitystä haetaan erillisellä lomakkeella ja se on mahdollista vastaanottaa tilisiirtona tai etuutena seuraavalle kaudelle. Hyvitykset maksetaan vuoden 2020 loppuun mennessä.