Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksen useimmin kysyttyihin kysymyksiin. 

1. Voinko tulla mukaan vaikka en ole koskaan voimistellut?

Ilman muuta! Harrasteryhmämme toivottavat kaikki voimistelusta kiinnostuneet tervetulleiksi. Aiempaa voimistelutaustaa ei tarvita. Voimistelun aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä!
  

2. Haluan käyttää kaksi kokeilukertaa. Pitääkö minun ilmoittautua ensin vai voinko tulla harjoituksiin ilman ennakkoilmoittautumista?

Ilmoittaudu ennakkoon, jotta ohjaaja voi suunnitella harjoitukset sen mukaan. Kausimaksulaskun eräpäivä on vasta kokeilukertojen jälkeen, joten voit huoletta kokeilla ja päättää jatkosta myöhemmin. Kolmannella treenikerralla sitoudut ilmoittautumaan ja maksamaan kausimaksun.  


3. Ilmoittauduin ryhmään mutta haluankin peruuttaa osallistumiseni. Mitä teen?

Tämä hoituu helposti laittamalla viesti osoitteeseen voimistelu@tapanilanera.fi. Ilmoittautumisen poistaminen omasta jäsenrekisteristä ei poista automaattisesti ilmoittautumisesta syntynyttä laskua, joten ilmoitathan aina peruutuksesta sähköpostitse.


4.  Pystynkö ilmoittautumaan puhelimitse?

Voit ilmoittautua puhelimitse. Toiminnanjohtajan puhelinajat löytyvät täältä. Ensisijaisesti ohjaamme kaikki hoitamaan ilmoittautumisen itsenäisesti, jotta järjestelmä tulee tutuksi ja sen kaikkia ominaisuuksia voi hyödyntää jatkossa. Kaikissa ilmoittautumista koskevissa kyselyissä kannattaa olla yhteydessä jaoston sähköpostiin (voimistelu@tapanilanera.fi).


5. Voinko ilmoittautua Erän toimistossa?

Tapanilan Erä on monilajiseura, jonka lajijaostot pyörittävät itsenäisesti omaa toimintaansa. Tapanilan Erän toimisto ei ota vastaan lajijaostojen ilmoittautumisia. Voimistelujaoston ilmoittautumiset tehdään jäsentieto-ohjelman kautta. Toimistossa voi ilmoittautua Erän jumppiin. Lisätietoa niistä löytyy täältä.


6. Mitä on joukkuevoimistelu?

Joukkuevoimistelu on suomalaisesta naisvoimistelusta kehittynyt taitolaji, jossa tehdään monipuolisesti vartaloliikkeitä, hyppyjä, tasapainoja ja piruetteja noin 2,5 minuuttia kestävän ohjelman aikana. Taiteellisuutta ja esteettisyyttä huikeaan fyysiseen taiturointiin yhdistelevä laji on rytmisen voimistelun ohella maailman kauneimpia. Suomi on joukkuevoimistelun menestyksekkäimpiä maita. Lue joukkuevoimistelun koko lajiesittely.


7. Miten kilpajoukkueeseen pääsee?

Lajin luonteesta johtuen paras aika tulla mukaan on kunkin kauden alussa elo-/tammikuussa tai lopussa joulu-/toukokuussa kisakauden jälkeen. Joukkueet järjestävät tällöin avoimia kokeilukertoja halukkaille. Kokeilukerran voi sopia suoraan joukkueen valmentajan kanssa.


8. Mitä on tanssillinen voimistelu?

Tanssillinen voimistelu eli tuttavallisemmin tanvo on voimistelun ja tanssin elämyksellinen yhdistelmä. Tanvon sydän on keskustalähtöisyydessä ja liikkeen virtaavuudessa, joihin yhdistyy liikunnan lisäksi musiikillisuus ja ilmaisullisuus. Lajin harjoitteluun kuuluu perusvoimistelutaitojen kuten vartalotekniikan, tasapainojen ja hyppyjen opettelu fyysisten ominaisuuksien kuten liikkuvuuden ja voiman ohella. Tanssillinen voimistelu on kokonaisvaltaista liikuntaa keholle ja mielelle. Lue tanssillisen voimistelun koko lajiesittely Voimisteluliiton sivuilta.  

9. Miten voimisteluharjoituksiin tulee pukeutua?

Voimistelutunnille riittävät varusteiksi jumppapuku tai ihonmyötäiset trikoot ja paita. Harjoituksissa ollaan paljain jaloin tai esimerkiksi voimistelutossut jalassa valmentajan ohjeiden mukaisesti. Hiukset tulee olla kiinni ja roikkuvat tai isot korut jätetään kotiin. Vesipullo on hyvä olla mukana. Huolehdittehan myös, että lapset saapuvat ajoissa paikalle ja käyvät vessassa ennen harjoitusten alkua.


10. Tarvitsenko vakuutuksen?

Tapanilan Erän Voimistelujaosto ei ole vakuuttanut jäseniään. Jokainen vastaa itse omasta vakuutuksestaan. Jaoston kautta on mahdollista hankkia edullinen Jumppaturva-vakuutus hintaan 4€. 

Jäikö mietityttämään? Osoita kysymyksesi osoitteeseen voimistelu@tapanilanera.fi.

Kuva: Tiia-Tuulia Järvinen