Ohjeita harjoituksiin

HUOM! Koronavirusohjeistuksiin perustuen tunneille voivat osallistua vain etukäteen ilmoittautuneet. Ilmoittautuminen onnistuu jäsenrekisterissämme.

Voimistelutunnille riittävät varusteiksi jumppapuku tai ihonmyötäiset trikoot ja paita. Harjoituksissa ollaan paljain jaloin tai esimerkiksi voimistelutossut jalassa valmentajan ohjeiden mukaisesti. Hiukset tulee olla kiinni ja roikkuvat tai isot korut jätetään kotiin. Vesipullo on hyvä olla mukana ja se tulee täyttää jo kotona. Huolehdittehan myös, että lapset saapuvat ajoissa paikalle ja käyvät vessassa ennen harjoitusten alkua.

Kaikkien seuratoimintaan osallistuvien tulee pestä kädet vedellä ja saippualla ennen ja jälkeen harjoituksen. Ohjeet käsienpesuun löytyvät THL:n sivuilta. Harjoituksiin saa osallistua vain täysin oireettomana. Yli 12-vuotiaat käyttävät kasvomaskia aina sisätiloissa poislukien urheilusuorituksen aikana. Ylimääräistä oleskelua käytävillä ja muissa tiloissa tulee välttää. Voimistelijoiden saattajat eivät tule sisätiloihin. Poikkeuksena ovat alle kouluikäiset lapset, jotka tarvitsevat apua pukemisessa. Harjoituksiin saavutaan mielellään treenivaatteissa juuri ennen harjoitusten alkua ja poistutaan ripeästi, jotta seuraava ryhmä pääsee aloittamaan oman tuntinsa. Tuntien välissä on siirtymäaika. 

Mikäli seuramme toimintaan liittyen todetaan koronavirustapauksia, on tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu Helsingin tartuntatautiviranomaisilla. Jos sinulla on koronavirustartunnan oireita, soita Helsingin koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 (päivittäin kello 8-18) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön. Toivomme, että sairastuneet tai altistuneet olisivat yhteydessä seuraan, jotta osaamme auttaa ja jäljittää kaikki altistuneet.

Kuva: Petri Vilhunen