Ryhmien kuvaukset

Tanssillinen voimistelu

Evat on aikuisten naisten pirskahtelevan nauravainen porukka, jossa voimistellaan hyvällä fiiliksellä voimistelusta nauttien ja yhteishenkeä nostattaen. Harjoituksissa tehdään monipuolisesti voimistelun tekniikkaa ja harjoitellaan yhteistä ohjelmaa. Sunnuntaisin harjoitteleva ryhmä osallistuu osallistujien toiveiden mukaisesti Gym for Life -sarjaan Lumo-tapahtumissa sekä seuran näytöksiin. Ohjaaja Inkeri Lohikoski.

Eden on  iloinen ja heittäytyvä ryhmä, jossa kokeillaan uusia juttuja voimistelun ja tanssin puolelta. Tunneilla nautitaan virtaavasta liikkeestä ja kehitetään kehoa kokonaisvaltaisesti monipuolisilla harjoitteilla. Ryhmä osallistuu osallistujien toiveiden mukaisesti tanssillisen voimistelun kilpailuihin sekä seuran näytöksiin. Ohjaaja Salla Virranniemi.

Elviira on yli 60-vuotiaiden ryhmä, jossa aiemmin voimistelleet tai lajiin tutustuvat pääsevät kokemaan virtaavien liikkeiden yhdistelemistä musiikkiin. Tunneilla kehitetään monipuolisesti koko kehoa rauhalliseen tahtiin. Harjoituksissa korostuu ryhmän toiveiden mukainen toiminta.  Ohjaaja Salla Virranniemi. Ryhmä ei toteudu syyskaudella 2022.

Joukkuevoimistelu

Joukkuevoimistelu on kaunis urheilulaji, jossa liike ja musiikki muodostavat kokonaisuuden. Voimistelijoiden liikkeet hiotaan yhtäaikaisiksi ja vaikeusosat (hypyt, tasapainot, vartaloliikkeet) suoritetaan tarkasti. Laji soveltuu aiemmin voimistelua tai tanssia harrastaneille mutta myös voimistelun vasta-alkajat ovat tervetulleita. Aikuisten joukkuevoimisteluryhmämme kilpailevat harrastesarjan kilpailuissa sekä osallistuvat seuran näytöksiin. 16-20-vuotiaiden sarjassa kilpailee Azra, yli 18-vuotiaiden sarjassa Aurum ja Aforia sekä uutuutena syyskaudelle 2022 perustamme joukkueen yli 35-vuotiaiden sarjaan.

World Gymnaestrada

Amsterdamin World Gymnaestradaan suuntaavan aikuisten naisten tanssillisen voimistelun Kirkkaat vedet -kenttänäytösohjelman säännölliset harjoitukset alkavat keväällä 2023.

"Tämä tanssillista voimistelua sisältävä kenttäohjelma sopii kaikenikäisille aikuisille (yli 15-v.). Ohjelma sisältää soljuvia liikesarjoja ja vaihtelevia siirtymisiä kuviosta toiseen, ja tarjoaa riittävästi sisältöä tulevan vuoden harjoitustunneille. Ohjelmaan osallistuminen edellyttää joko tanssillisen voimistelun perusasioiden osaamista tai muuten hyvää/kohtuullista perusvoimistelutaitoa. Osalle voimistelijoista on ohjelman alkuosassa tarjolla haastavampi rooli muovisen nauhan kanssa. Tule mukaan voimistelemaan, nauttimaan ja fiilistelemään merellisiä tunnelmia kauniin musiikin siivittämänä. Esiintyminen suuressa joukossa, suurella areenalla, suurelle yleisölle on elämys." www.gymnaestrada.fi  

Miesten voimistelu

Eskoissa voimistellaan hauskanpidon kautta voimaa, liikkuvuutta, ketteryyttä ja voimistelun perusliikkeitä. Ryhmä osallistuu osallistujien toiveiden perusteella seuran näytöksiin sekä Voimisteluliiton tapahtumiin (Lumo-tapahtumat). Ryhmässä voimistelu ei vaadi aiempaa voimistelutaustaa. Ohjaaja Milla Ruokolainen. 

Kuva: Tiia-Tuulia Järvinen