Tuntikuvaukset

Satuvoimistelu

Prinsessavoimistelu 3-4-vuotiaille

Satuvoimistelu on satu- ja mielikuvaliikuntaa, jossa pienet lapset oppivat perusliikuntataitoja ja voimistelun alkeita. Satuvoimistelussa opitaan liikuntataitojen lisäksi sosiaalisia taitoja, itseilmaisua ja rohkeutta. Tavoitteena on oppia nauttimaan liikkumisesta ja yhdessä tekemisestä. Tunnit rakentuvat vaihtuvan teeman ympärille merten syvyyksistä viidakon sydämeen Elsan tai Hämähäkkimiehen matkassa. 

Voimistelukoulut      

  • Voimistelukoulu Minit 5-6-vuotiaille
  • Voimistelukoulu 7-10-vuotiaille

Voimistelukoulussa opetellaan voimistelun perusliikkeitä, tutustutaan eri voimisteluvälineisiin ja -telineisiin sekä kehitetään monipuolisesti mm. nopeutta, ketteryyttä ja liikkuvuutta erilaisten pelien ja leikkien varjolla. Voimistelukoulu on tae laadukkaasta lasten liikunnasta. Jokainen voimistelukoululainen saa oman voimistelupassin, jonka avulla voi seurata omaa kehittymistä. Kaikki halukkaat pääsevät esittämään kauden aikana opittuja taitoja seuran kevät- ja joulunäytöksiin.

Vauhdikasta voimistelua

Ninjagym 7-10-vuotiaille

Ninjagymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tunneilla on vähemmän jonotusta ja enemmän tekemistä. Ninjagymissä harjoitellaan kehonhallintaa, voimaa ja ketteryyttä sekä liikkuvuutta. Tunneilla hyödynnetään myös erilaista välineistöä. Ninjagym sopii myös toisen lajin oheisharjoitteluksi. Tunti sopii kaikille liikunnasta innostuneille 7-10-vuotiaille pojille. Ninjagym voi olla lapsen ensikosketus voimisteluun tai seuraava askel parkourista tai temppiksestä.

Temppuvoimistelu 8-10-vuotiaille

Temppuvoimistelun tunti sisältää monipuolisesti perusliikuntataitojen harjoittelua, liikuntaleikkejä ja akrobatian perusliikkeitä. Temppuvoimistelussa harjoitellaan kehonhallintaa, voimaa ja ketteryyttä sekä liikkuvuutta. Tunneilla hyödynnetään myös erilaista välineistöä. Temppuvoimistelu sopii myös toisen lajin oheisharjoitteluksi. Tunti sopii kaikille liikunnasta innostuneille 8–10-vuotiaille tytöille ja pojille.

Freegym 10-14-vuotiaille

Freegym on uusi lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Freegymiä voi tehdä ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta sisällä saleissa tai ulkona. Sitä voi tehdä yksin tai yhdessä.

Joukkuevoimistelu

Silmut ja Nuput, joukkuevoimistelun alkeet alle kouluikäisille

Pienet voimistelijanalut pääsevät aloittamaan joukkuevoimisteluharrastuksen lapsen kehitykselle sopivalla tavalla Silmut ja Nuput-ryhmissä. Ryhmissä harjoitellaan voimistelun perusteita sekä valmistellaan joukkuevoimisteluohjelma seuran näytökseen.  5-6-vuotiaiden Silmut harjoittelee kerran viikossa ja Nuput kaksi kertaa viikossa tunnin kerrallaan.

Aisha ja Andromeda, joukkuevoimistelun alkeet kouluikäisille

Kouluikäisille löytyy joukkuevoimistelun alkeisryhmiä, jotka harjoittelevat 1-1,5h viikossa. Ryhmissä opitaan uutta ja innostutaan voimistelusta. Joukkuevoimistelu sopii hyvin toisen lajin rinnalle. 

Joukkuevoimistelun harrastekilparyhmät

  • Adelina 8-10-vuotiaat

Joukkuevoimistelun harrastekilparyhmissä harjoitellaan kaksi kertaa viikossa ja osallistutaan kauden aikana Voimisteluliiton harrastesarjan kilpailuihin tai Stara-tapahtumiin sekä seuran näytöksiin. Mukaan pääsevät kaikki, eikä aiempaa voimistelutaustaa tarvita. Innostus uuden oppimiseen ja sitoutuminen ryhmän toimintaan riittää. Harjoituksissa korostuu ryhmän tiivis yhteishenki sekä nuorten omat toiveet. Joukkuevoimistelun voi aloittaa koska vain!

Perhevoimistelu

Robotit, Gymnaestrada

Kevätkaudella 2022 Tapanilan Erän Voimistelujaostossa voimistellaan koko perheen voimin. Perheliikunnan voimistelutunnilla lapsi liikkuu yhdessä huoltajan, kummin, isovanhemman tai vaikka koko perheen kanssa! Tunnit soveltuvat kaikille ikä- ja taitotasoa katsomatta. Ryhmässä harjoitellaan Gymnaestrada-suurtapahtuman perheliikunnan kenttänäytösohjelmaa Robotit. Tavoitteena on lähteä yhdessä suurtapahtumaan. Kuitenkaan osallistuminen ryhmään ei sido lähtemään suurtapahtumaan. Koko perheen voimistelutunnilla yhdistyvät voimistelun perusliikkeet, temppuradat, ilmaisu- ja luovuusharjoitteet, perheakrobatia sekä tietenkin perheen yhteinen aika!