Tuntikuvaukset

Satuvoimistelu

  • Prinsessavoimistelu 3-4-vuotiaille tytöille
  • Viidakkovoimistelu 3-4-vuotiaille pojille

Satuvoimistelu on satu- ja mielikuvaliikuntaa, jossa pienet lapset oppivat perusliikuntataitoja ja voimistelun alkeita. Satuvoimistelussa opitaan liikuntataitojen lisäksi sosiaalisia taitoja, itseilmaisua ja rohkeutta. Tavoitteena on oppia nauttimaan liikkumisesta ja yhdessä tekemisestä. Tunnit rakentuvat vaihtuvan teeman ympärille.

Voimistelukoulut      

  • Voimistelukoulu Minit 5-6-vuotiaille
  • Voimistelukoulu 7-8-vuotiaille
  • Voimistelukoulu 9-10-vuotiaille

Voimistelukoulussa opetellaan voimistelun perusliikkeitä, tutustutaan eri voimisteluvälineisiin ja -telineisiin sekä kehitetään monipuolisesti mm. nopeutta, ketteryyttä ja liikkuvuutta erilaisten pelien ja leikkien varjolla. Voimistelukoulu on tae laadukkaasta lasten liikkunnasta. Jokainen voimistelukoululainen saa oman voimistelupassin, jonka avulla voi seurata omaa kehittymistä. Kaikki halukkaat pääsevät esittämään kauden aikana opittuja taitoja seuran kevät- ja joulunäytöksiin.

Voimistelukoulun jatkoryhmä toivottaa tervetulleiksi kaikki aiemmin voimistelukouluun osallistuneet. Ryhmässä päästään opettelemaan haastavampia liikkeitä ja parantelemaan jo opittuja taitoja. 

Temppuvoimistelu

Temppuvoimistelun tunti sisältää monipuolisesti perusliikuntataitojen harjoittelua, liikuntaleikkejä ja akrobatian perusliikkeitä. Temppuvoimistelussa harjoitellaan kehonhallintaa, voimaa ja ketteryyttä sekä liikkuvuutta. Tunneilla hyödynnetään myös erilaista välineistöä. Temppuvoimistelu sopii myös toisen lajin oheisharjoitteluksi. Tunti sopii kaikille liikunnasta innostuneille 8–10-vuotiaille tytöille ja pojille.

Freegym 10-14-vuotiaille

Freegym on uusi lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Freegymiä voi tehdä ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta sisällä saleissa tai ulkona. Sitä voi tehdä yksin tai yhdessä.

Nuput, joukkuevoimistelun alkeet 5-6-vuotiaille

Pienet voimistelijanalut pääsevät aloittamaan joukkuevoimisteluharrastuksen lapsen kehitykselle sopivalla tavalla Nuput-ryhmässä. Ryhmässä harjoitellaan voimistelun perusteita sekä valmistellaan joukkuevoimisteluohjelma seuran näytökseen. 

Rytminen voimistelu

  • Minirytmiset alkeet 5-8-vuotiaille
  • Minirytmiset jatko yli 5-vuotiaille

Maailman kauneimmaksi urheilulajiksi kuvailtu rytminen voimistelu yhdistelee taiturimaiset välineliikkeet ja vartalonliikkeet musiikkiin. Harjoituksissa pienet voimistelijat pääsevät tututumaan rytmisen voimistelun välineisiin ja perusvoimisteluun. Alkeisryhmä harjoittelee kaksi kertaa viikossa ja jatkoryhmä jo pidempään harrastaneille harjoittelee kolmesti viikossa. Osana harjoittelua on ylimääräinen lajikohtainen baletti, joka laskutetaan erikseen.

Joukkuevoimistelun harrastesarjan kilparyhmät

  • Ailia 10-12-vuotiaat
  • Emelie 12-14-vuotiaat

Joukkuevoimistelun harrastekilparyhmissä harjoitellaan kaksi kertaa viikossa ja osallistutaan kauden aikana Voimisteluliiton harrastesarjan kilpailuihin sekä seuran näytöksiin. Harjoituksissa korostuu ryhmän tiivis yhteishenki sekä nuorten omat toiveet.