Tuntikuvaukset

Harrastustuntimme pohjautuvat Suomen Voimisteluliiton Voimistelukoulu-konseptiin. Voimistelukoulu-tunnilla alle 12-vuotias lapsi oppii perusliikunta- ja voimistelun alkeistaitoja koulutetun valmentajan avustuksella. Tavoitteena on kehittää lasten koordinaatiota, tasapainoa, liikkuvuutta ja perusvoimaa voimistelullisin keinoin sekä tarjota lapselle liikunnallisia elämyksiä. Harjoittelu on monipuolista ja antaa erinomaiset taidot sekä voimistelu-uralle että muihin lajeihin. 

Lasten harrastustunnit on jaettu teemoittain: Satuvoimistelu, Vauhdikas voimistelu, Voimistelukoulut ja joukkuevoimistelun esivalmennus- ja harrastekilparyhmät. Vauhdikas voimistelu ei sisällä esiintymiselementtiä mutta muissa ryhmissä päästään näyttämään kauden aikana opeteltuja taitoja jaoston joulu- ja kevätnäytöksissä. Näytöksiin osallistuminen on vapaaehtoista. Kaikkien harrastustuntien toiminta on suunniteltua ja ikätasolle sopivaa.

Perhevoimistelu

Perheliikunnan voimistelutunnilla alle kouluikäinen lapsi liikkuu yhdessä huoltajan, kummin, isovanhemman tai vaikka koko perheen kanssa! Ryhmässä harjoitellaan näytösohjelmaa, joka esitetään jaoston joulu-/kevätnäytöksessä. Näytökseen osallistuminen on vapaaehtoista. Koko perheen voimistelutunnilla yhdistyvät voimistelun perusliikkeet, temppuradat, ilmaisu- ja luovuusharjoitteet, perheakrobatia sekä tietenkin perheen yhteinen aika! Perhevoimistelun ryhmämme ovat nimeltään Pumpulit ja Pörröt.

Lisäksi tarjoamme perhepeuhuja sunnuntaisin klo 9-11 Tapulin liikuntakeskuksessa. Kertamaksu 5€/perhe paikan päällä.  Tutustu perhepeuhuihin täällä.

Satuvoimistelu

Prinsessavoimistelu 3-4-vuotiaille

Satuvoimistelu on satu- ja mielikuvaliikuntaa, jossa pienet lapset oppivat perusliikuntataitoja ja voimistelun alkeita. Satuvoimistelussa opitaan liikuntataitojen lisäksi sosiaalisia taitoja, itseilmaisua ja rohkeutta. Tavoitteena on oppia nauttimaan liikkumisesta ja yhdessä tekemisestä. Prinsessavoimistelun tunnit rakentuvat vaihtuvan teeman ympärille. Kauden aikana seikkaillaan niin keijuina kuin sirkuksen pelleinä ja tutustutaan satuihin kuten prinsessa ja herne, pieni merenneito ja Tuhkimo. 

Voimistelukoulut      

  • Voimistelukoulu Minit 5-6-vuotiaille
  • Voimistelukoulu 7-10-vuotiaille
  • Voimistelukoulu jatkoryhmä 9-12-vuotiaille

Voimistelukoulussa opetellaan voimistelun perusliikkeitä, tutustutaan eri voimisteluvälineisiin ja -telineisiin sekä kehitetään monipuolisesti mm. nopeutta, ketteryyttä ja liikkuvuutta erilaisten pelien ja leikkien varjolla. Voimistelukoulu on tae laadukkaasta lasten liikunnasta. Jokainen voimistelukoululainen saa oman voimistelupassin, jonka avulla voi seurata omaa kehittymistä. Kaikki halukkaat pääsevät esittämään kauden aikana opittuja taitoja seuran kevät- ja joulunäytöksiin.

Vauhdikasta voimistelua

MiniNinjat 5-6-vuotiaille

MiniNinjat ryhmä on Ninjagymin pikkuveli. Tunneilla yhdistyvät voimistelu, temppuilu  ja parkour. Tunneilla on vähemmän jonotusta ja enemmän tekemistä. Ninjagymissä harjoitellaan kehonhallintaa, voimaa ja ketteryyttä sekä liikkuvuutta. Tunneilla hyödynnetään myös erilaista välineistöä. Tunti sopii kaikille liikunnasta innostuneille 5-6-vuotiaille. MiniNinjat on jokaisen pienen ninjagofanin unelmaharrastus!  

Ninjagym 7-10-vuotiaille

Ninjagymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tunneilla on vähemmän jonotusta ja enemmän tekemistä. Ninjagymissä harjoitellaan kehonhallintaa, voimaa ja ketteryyttä sekä liikkuvuutta. Tunneilla hyödynnetään myös erilaista välineistöä. Ninjagym sopii myös toisen lajin oheisharjoitteluksi. Tunti sopii kaikille liikunnasta innostuneille 7-10-vuotiaille. Ninjagym voi olla lapsen ensikosketus voimisteluun tai seuraava askel parkourista tai temppiksestä.

Temppuvoimistelu 8-10-vuotiaille

Temppuvoimistelun tunti sisältää monipuolisesti perusliikuntataitojen harjoittelua, liikuntaleikkejä ja akrobatian perusliikkeitä. Temppuvoimistelussa harjoitellaan kehonhallintaa, voimaa ja ketteryyttä sekä liikkuvuutta. Tunneilla hyödynnetään myös erilaista välineistöä. Temppuvoimistelu sopii myös toisen lajin oheisharjoitteluksi. Tunti sopii kaikille liikunnasta innostuneille 8–10-vuotiaille tytöille ja pojille.

Joukkuevoimistelu

Silmut ja Nuput, joukkuevoimistelun alkeet alle kouluikäisille

Pienet voimistelijanalut pääsevät aloittamaan joukkuevoimisteluharrastuksen lapsen kehitykselle sopivalla tavalla Silmut ja Nuput-ryhmissä. Ryhmissä harjoitellaan voimistelun perusteita sekä valmistellaan joukkuevoimisteluohjelma seuran näytökseen ja osallistujien toiveiden mukaisesti Stara-tapahtumiin.  5-7-vuotiaiden Silmut harjoittelee kerran viikossa ja Nuput kaksi kertaa viikossa kerrallaan.

Syyskaudella 2024 Nuput-ryhmät ovat ensisijaisesti 2017-2018 syntyneille lapsille ja ryhmät osallistuvat Stara-tapahtumiin näytösten lisäksi.

Evita, joukkuevoimistelun alkeet kouluikäisille

Kouluikäisille löytyy joukkuevoimistelun alkeisryhmiä, jotka harjoittelevat 1,5h viikossa. Ryhmissä opitaan uutta ja innostutaan voimistelusta. Joukkuevoimistelu sopii hyvin toisen lajin rinnalle. Ryhmiin ei vaadita aiempaa voimistelutaustaa.

Joukkuevoimistelun harrastekilparyhmät

  • Elena 8-10-vuotiaat
  • Emilia 10-12-vuotiaat

Joukkuevoimistelun harrastekilparyhmissä harjoitellaan kaksi kertaa viikossa ja osallistutaan kauden aikana Voimisteluliiton harrastesarjan kilpailuihin tai Stara-tapahtumiin sekä seuran näytöksiin. Mukaan pääsevät kaikki, eikä aiempaa voimistelutaustaa tarvita. Innostus uuden oppimiseen ja sitoutuminen ryhmän toimintaan riittää. Harjoituksissa korostuu ryhmän tiivis yhteishenki sekä nuorten omat toiveet. Joukkuevoimistelun voi aloittaa koska vain!

Voimistelun erityisryhmät

Voimistelun erityisryhmät sopivat kaikille voimistelusta kiinnostuneille. Ryhmissä harjoitellaan liikuntataitoja yhdessä tutun ryhmän kanssa. Tavoitteena on toteuttaa matalalla kynnyksellä harrastustoimintaa, joka on hauskaa. Ryhmissä harjoitellaan monipuolisesti liikunta-, tasapaino- ja perusmotorisia taitoja. Osallistujat saavat vaikuttaa sisältöihin. Liikunta on lasta varten!

Toimintaan on saatu Suomen Paralympiakomitean ja Tukilinja-säätiön Startti-stipendi.