Tuntikuvaukset

Perhevoimistelu

Perheliikunnan voimistelutunnilla 1-3-vuotias lapsi liikkuu yhdessä huoltajan, kummin, isovanhemman tai vaikka koko perheen kanssa! Ryhmässä harjoitellaan näytösohjelmaa, joka esitetään jaoston joulu-/kevätnäytöksessä. Näytökseen osallistuminen on vapaaehtoista. Koko perheen voimistelutunnilla yhdistyvät voimistelun perusliikkeet, temppuradat, ilmaisu- ja luovuusharjoitteet, perheakrobatia sekä tietenkin perheen yhteinen aika! 

Kevätkaudella perhevoimistelun osalta tarjoamme perhepeuhuja sunnuntaisin klo 9-11 Tapulin liikuntakeskuksessa. Kertamaksu 5€/perhe paikan päällä.  Tutustu perhepeuhuihin täällä.

Satuvoimistelu

Prinsessavoimistelu 3-4-vuotiaille

Satuvoimistelu on satu- ja mielikuvaliikuntaa, jossa pienet lapset oppivat perusliikuntataitoja ja voimistelun alkeita. Satuvoimistelussa opitaan liikuntataitojen lisäksi sosiaalisia taitoja, itseilmaisua ja rohkeutta. Tavoitteena on oppia nauttimaan liikkumisesta ja yhdessä tekemisestä. Prinsessavoimistelun tunnit rakentuvat vaihtuvan teeman ympärille. Kauden aikana seikkaillaan niin keijuina kuin sirkuksen pelleinä ja tutustutaan satuihin kuten prinsessa ja herne, pieni merenneito ja Tuhkimo. 

Sankarivoimistelu 3-4-vuotiaille

Satuvoimistelu on satu- ja mielikuvaliikuntaa, jossa pienet lapset oppivat perusliikuntataitoja ja voimistelun alkeita. Satuvoimistelussa opitaan liikuntataitojen lisäksi sosiaalisia taitoja, itseilmaisua ja rohkeutta. Tavoitteena on oppia nauttimaan liikkumisesta ja yhdessä tekemisestä. Sankarivoimistelun rakentuvat vaihtuvan teeman ympärille merten syvyyksistä viidakon sydämeen Hämähäkkimiehen tai merirosvon matkassa. 

Voimistelukoulut      

  • Voimistelukoulu Minit 5-6-vuotiaille
  • Voimistelukoulu 7-10-vuotiaille

Voimistelukoulussa opetellaan voimistelun perusliikkeitä, tutustutaan eri voimisteluvälineisiin ja -telineisiin sekä kehitetään monipuolisesti mm. nopeutta, ketteryyttä ja liikkuvuutta erilaisten pelien ja leikkien varjolla. Voimistelukoulu on tae laadukkaasta lasten liikunnasta. Jokainen voimistelukoululainen saa oman voimistelupassin, jonka avulla voi seurata omaa kehittymistä. Kaikki halukkaat pääsevät esittämään kauden aikana opittuja taitoja seuran kevät- ja joulunäytöksiin.

Vauhdikasta voimistelua

MiniNinjat 5-6-vuotiaille

MiniNinjat ryhmä on Ninjagymin pikkuveli. Tunneilla yhdistyvät voimistelu, temppuilu  ja parkour. Tunneilla on vähemmän jonotusta ja enemmän tekemistä. Ninjagymissä harjoitellaan kehonhallintaa, voimaa ja ketteryyttä sekä liikkuvuutta. Tunneilla hyödynnetään myös erilaista välineistöä. Tunti sopii kaikille liikunnasta innostuneille 5-6-vuotiaille pojille. MiniNinjat on jokaisen pienen ninjagofanin unelmaharrastus!  

Ninjagym 7-10-vuotiaille

Ninjagymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tunneilla on vähemmän jonotusta ja enemmän tekemistä. Ninjagymissä harjoitellaan kehonhallintaa, voimaa ja ketteryyttä sekä liikkuvuutta. Tunneilla hyödynnetään myös erilaista välineistöä. Ninjagym sopii myös toisen lajin oheisharjoitteluksi. Tunti sopii kaikille liikunnasta innostuneille 7-10-vuotiaille pojille. Ninjagym voi olla lapsen ensikosketus voimisteluun tai seuraava askel parkourista tai temppiksestä.

Temppuvoimistelu 8-10-vuotiaille

Temppuvoimistelun tunti sisältää monipuolisesti perusliikuntataitojen harjoittelua, liikuntaleikkejä ja akrobatian perusliikkeitä. Temppuvoimistelussa harjoitellaan kehonhallintaa, voimaa ja ketteryyttä sekä liikkuvuutta. Tunneilla hyödynnetään myös erilaista välineistöä. Temppuvoimistelu sopii myös toisen lajin oheisharjoitteluksi. Tunti sopii kaikille liikunnasta innostuneille 8–10-vuotiaille tytöille ja pojille.

Freegym yli 10-vuotiaille

Freegym on uusi lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Freegymiä voi tehdä ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta sisällä saleissa tai ulkona. Sitä voi tehdä yksin tai yhdessä. Sopii mainiosti temppuvoimistelun tai Voimistelukoulun jatkoksi lisää haasteita kaipaavalle temppuilijallen

Joukkuevoimistelu

Silmut ja Nuput, joukkuevoimistelun alkeet alle kouluikäisille

Pienet voimistelijanalut pääsevät aloittamaan joukkuevoimisteluharrastuksen lapsen kehitykselle sopivalla tavalla Silmut ja Nuput-ryhmissä. Ryhmissä harjoitellaan voimistelun perusteita sekä valmistellaan joukkuevoimisteluohjelma seuran näytökseen.  5-7-vuotiaiden Silmut harjoittelee kerran viikossa ja Nuput kaksi kertaa viikossa kerrallaan.

Evita, joukkuevoimistelun alkeet kouluikäisille

Kouluikäisille löytyy joukkuevoimistelun alkeisryhmiä, jotka harjoittelevat 1,5h viikossa. Ryhmissä opitaan uutta ja innostutaan voimistelusta. Joukkuevoimistelu sopii hyvin toisen lajin rinnalle. Ryhmiin ei vaadita aiempaa voimistelutaustaa.

Joukkuevoimistelun harrastekilparyhmät

  • Elena 8-10-vuotiaat
  • Emilia 10-12-vuotiaat

Joukkuevoimistelun harrastekilparyhmissä harjoitellaan kaksi kertaa viikossa ja osallistutaan kauden aikana Voimisteluliiton harrastesarjan kilpailuihin tai Stara-tapahtumiin sekä seuran näytöksiin. Mukaan pääsevät kaikki, eikä aiempaa voimistelutaustaa tarvita. Innostus uuden oppimiseen ja sitoutuminen ryhmän toimintaan riittää. Harjoituksissa korostuu ryhmän tiivis yhteishenki sekä nuorten omat toiveet. Joukkuevoimistelun voi aloittaa koska vain!