COVID-19 vaikutukset seuratoimintaan

Ohjeistukset seuratoimintaan

[päivitetty 8.9.2021]
Toiminnassamme on tärkeää pitää huolta hyvästä hygieniasta ja noudattaa
yhteisiä ohjeistuksia, jotta voimme jokainen luoda itsellemme ja muille seuramme jäsenille turvallisen tavan harrastaa ja liikkua.

Noudatathan yhteisiä ohjeistuksia seuramme toimintaan liittyen:

 • Tulethan seuramme tunnille ainoastaan täysin terveenä. Huomioi lievätkin oireet. Käythän matalalla kynnyksellä koronatestissä etkä tule karanteenin aikana harjoituksiin.
 • Liikutaan vain omassa harrasteryhmässä tai joukkueessa. Toiminta perustuu ennakkoilmoittautumiseen. Kaikkien toimintaan osallistuvien tulee olla ilmoittautunut jäsenrekisterissämme.
 • Toiminnassamme on voimassa yleinen kasvomaskisuositus kaikille yli 12-vuotiaille. Maskia tulee käyttää aina kun sen käyttö on mahdollista. Esimerkiksi urheilutilanteissa maskin käyttäminen on usein mahdotonta, mutta maskia tulisi käyttää esimerkiksi saavuttaessa, vaatteita vaihdettaessa tai odotettaessa omaa vuoroa. Valmentajat käyttävät kasvomaskia ohjaustilanteissa.
 • Pidä huolta hyvästä hygieniasta. Pese kädet perusteellisesti vedellä ja saippualla ennen ja jälkeen harjoitusten. Älä koske kasvojasi. Jos yskit tai aivastat, tee se kyynärpäähän, hihaan tai paperiliinaan. Harjoituspaikoissa on tarjolla käsidesiä.
 • Saavu tunneille valmiiksi treenivaatteissa vain hieman ennen tunnin alkua. Pyrimme välttämään yhteisissä tiloissa oleskelua. Saliin siirrytään vasta, kun edellinen ryhmä on poistunut sieltä. Tiedotamme ryhmäkohtaisesti sisääntulo- ja poistumismenettelyistä.
 • Anna kanssaliikkujille mahdollisuus säilyttää turvaväli, myös yleisissä tiloissa. 
 • Vältämme turhia lähikontakteja harjoitustiloissa, eli vältäthän mm. kättelyä ja halailua ystäviä nähdessäsi. Harjoituksissa ryhmäkokoa on rajoitettu tilakohtaisesti, jotta osallistujilla on mahdollista säilyttää turvavälit harjoitusten ajan.
 • Muistathan täyttää juomapullosi jo kotona. Juomapullo on vain omaan käyttöön, ethän lainaa juomapulloasi toisille.
 • Mikäli seuramme tunneilla on yhteisiä välineitä käytössä, desinfioidaan ne jokaisen käytön jälkeen. Tuntien lopussa on varattu aikaa välineiden puhdistamiselle.
 • Jos olet matkustanut ulkomailla, pidäthän omaehtoisen kahden viikon karanteenin ennen kuin osallistut taas seuramme toimintaan.
 • Huoltajat ja saattajat eivät tule sisätiloihin vaan odottavat ulkona lastensa harjoitusten ajan. Poikkeus voidaan tehdä alle kouluikäisten lasten huoltajien suhteen. Salissa ovat harjoitusten aikaan vain voimistelijat, valmentajat, toimihenkilöt ja välttämättömät huoltajat.
 • Tapanilan Urheilukeskuksessa ei saa oleskella ilman omaa sovittua harrastusta, kokousta tai ravintolassa vierailua. Täältä pääset tutustumaan Urheilukeskuksen päivitettyihin ohjeistuksiin.

Yhdessä yhteisiä ohjeistuksia noudattaen pystymme tarjoamaan itsellemme ja muille jäsenillemme turvallisen tavan nauttia taas harrastusten ja liikunnan riemusta.

Noudatamme toiminnassamme Helsingin kaupungin, aluehallintoviranomaisten sekä Olympiakomitean ja Voimisteluliiton ohjeistuksia sekä teemme tarvittaessa muutoksia omaan toimintaamme.

Mikäli kuitenkin seuramme toimintaan liittyen todetaan koronavirustapauksia, on tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu Helsingin tartuntatautiviranomaisilla. Jos sinulla on koronavirustartunnan oireita, soita Helsingin koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 (päivittäin kello 8-18) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön. Olisi toivottavaa, että tartunnan saanut jäsen tai jäsenen huoltajat olisivat yhteydessä seuraan (voimistelu@tapanilanera.fi) tartunnan tultua ilmi.

Mikäli Tapanilan Erä tai hallituksen toimet keskeyttävät lähiharjoittelun

Harrasteryhmien kauden keskeytyminen koronapandemian takia

Jos rajoitustoimet estävät sisätiloissa tapahtuvan harjoittelun, harrasteryhmien toiminta siirretään ulos.

Jos Tapanilan Erä peruu tai keskeyttää voimisteluryhmien lähiharjoittelun, seura hyvittää kausimaksun jäljellä jääneiden viikkojen perusteella hyvitystä hakeneille jäsenille. Jäsenmaksua ei huomioida hyvityksessä.

Hyvityksen voi vastaanottaa tilisiirtona tai etuutena tulevalle kaudelle. Mahdolliset hyvitykset maksetaan kevätkauden loppuun mennessä. Hyvityksiä tulee hakea erillisellä lomakkeella. Sähköpostilla lähetettyjä anomuksia ei huomioida. Hyvityksen voi myös jättää hakematta ja tukea sillä tavalla seuraa haastavissa olosuhteissa. Kiitämme tuestasi!

Ohjaajien ja valmentajien sairastapausten kohdalla pyrimme järjestämään sijaisen mutta toivomme ymmärrystä mahdollisiin sairastumisista johtuviin peruutuksiin. Valmentajien tulee jäädä matalalla kynnyksellä kotiin.

Liikuntaetuuksilla maksettuja kausimaksuja emme palauta, vaan ne siirretään etuuksiin tulevalle toimintakaudelle hyödynnettäväksi.

Harrasteryhmien kausimaksu mitätöityy, jos ryhmien toimintaa ei päästä aloittamaan ollenkaan syyskaudella 2021.

Valmennusjoukkueiden osalta siirrymme etä- ja ulkovalmennukseen ja pyrimme toteuttamaan harjoittelua rajoitusten sallimissa rajoissa. Poikkeusajan alkaessa käynnistää jaosto välittömästi sopeutustoimia kulujen pienentämiseksi (vuokra-, palkkakulut). Poikkeusajalla valmennusjoukkueiden kausimaksuun voi hakea hyvitystä, joka on 25% viikkohinnasta. Hyvitystä haetaan erillisellä lomakkeella

Valmennusmaksuilla katetaan aina kyseisen kauden toiminnasta aiheutuvat todelliset kulut. Mahdolliset myöhemmin saatavat tuet ja avustukset tulevat vaikuttamaan tulevien kausien harrastusmaksuihin.