COVID-19 vaikutukset seuratoimintaan

Ohjeistukset seuratoimintaan

[päivitetty 22.11.2020]
Tänä syksynä on erityisen tärkeää pitää huolta hyvästä hygieniasta ja noudattaa
yhteisiä ohjeistuksia, jotta voimme jokainen luoda itsellemme ja muille seuramme jäsenille turvallisen tavan harrastaa ja liikkua.

Noudatathan yhteisiä ohjeistuksia seuramme toimintaan liittyen:

 • Tulethan seuramme tunnille ainoastaan täysin terveenä. Huomioi lievätkin oireet.
 • Toiminnassamme on voimassa yleinen kasvomaskisuositus kaikille yli 15-vuotiaille ja 2.11.2020 alkaen edellytämme maskin käyttöä kaikilla toimintaamme osallistuvilla yli 15-vuotiailla. Maskia tulee käyttää aina kun sen käyttö on mahdollista. Esimerkiksi urheilutilanteissa maskin käyttäminen on usein mahdotonta, mutta maskia tulisi käyttää esimerkiksi saavuttaessa, vaatteita vaihdettaessa tai odotettaessa omaa vuoroa.
 • Pidä huolta hyvästä hygieniasta. Pese kädet perusteellisesti vedellä ja saippualla ennen ja jälkeen harjoitusten. Älä koske kasvojasi. Jos yskit tai aivastat, tee se kyynärpäähän, hihaan tai paperiliinaan. Harjoituspaikoissa on tarjolla käsidesiä.
 • Saavu tunneille valmiiksi treenivaatteissa vain hieman ennen tunnin alkua. Pyrimme välttämään yhteisissä tiloissa ja puhkuhuoneissa oleskelua. Saliin siirrytään vasta kun edellinen ryhmä on poistunut sieltä.
 • Muista turvavälit, myös pukuhuoneissa ja peseytyessäsi. Pidä vähintään 1,5 metrin etäisyys muihin paikalla olijoihin.
 • Vältämme turhia lähikontakteja harjoitustiloissa, eli vältäthän mm. kättelyä ja halailua ystäviä nähdessäsi.
 • Muistathan täyttää juomapullosi jo kotona. Juomapullo on vain omaan käyttöön, ethän lainaa juomapulloasi toisille.
 • Mikäli seuramme tunneilla on yhteisiä välineitä käytössä, desinfioidaan ne jokaisen käytön jälkeen. Tuntien lopussa on varattu aikaa välineiden puhdistamiselle.
 • Jos olet matkustanut ulkomailla, pidäthän omaehtoisen kahden viikon karanteenin ennen kuin osallistut taas seuramme toimintaan.
 • Tapanilan Urheilukeskuksen yleisissä tiloissa noudatamme maskivelvoitusta. Tämä koskee eritoten huoltajia, jotka tuovat lapsensa harjoituksiin.
 • Tapanilan Urheilukeskuksen ohjeistusten mukaisesti huoltajien toivotaan odottavan ulkona lastensa harjoitusten ajan. Salissa ovat harjoitusten aikaan vain voimistelijat ja valmentajat. Sisätiloissa ei saa oleskella ilman omaa sovittua harrastusta, kokousta tai ravintolassa vierailua. Täältä pääset tutustumaan Urheilukeskuksen päivitettyihin ohjeistuksiin.

Yhdessä yhteisiä ohjeistuksia noudattaen pystymme tarjoamaan itsellemme ja muille jäsenillemme turvallisen tavan nauttia taas harrastusten ja liikunnan riemusta.

Mikäli kuitenkin seuramme toimintaan liittyen todetaan koronavirustapauksia, on tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu Helsingin tartuntatautiviranomaisilla. Jos sinulla on koronavirustartunnan oireita, soita Helsingin koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 (päivittäin kello 8-18) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön. Olisi toivottavaa, että tartunnan saanut jäsen tai jäsenen huoltajat olisivat yhteydessä seuraan (voimistelu@tapanilanera.fi) tartunnan tultua ilmi.

Mikäli Tapanilan Erä tai hallituksen toimet keskeyttävät lähiharjoittelun

Harrasteryhmien kauden keskeytyminen koronapandemian takia

Jos Tapanilan Erä peruu tai keskeyttää voimisteluryhmien lähiharjoittelun, seura hyvittää kausimaksun jäljellä jääneiden viikkojen perusteella. Jäsenmaksua ei huomioida hyvityksessä.

Harrasteryhmän kausimaksuHyvitys (€) /vko
120€6€
145€7€
150€8€
215€11€
288€15€
300€16€
360€19€
400€21€
480€25€

Hyvityksen voi vastaanottaa tilisiirtona tai etuutena tulevalle kaudelle. Mahdolliset hyvitykset maksetaan vuoden 2020 loppuun mennessä. Hyvityksiä tulee hakea erillisellä lomakkeella. Sähköpostilla lähetettyjä anomuksia ei huomioida. 

Ohjaajien ja valmentajien sairastapausten kohdalla pyrimme järjestämään sijaisen mutta toivomme ymmärrystä mahdollisiin sairastumisista johtuviin peruutuksiin. Valmentajien tulee jäädä matalalla kynnyksellä kotiin.

Liikuntaetuuksilla maksettuja kausimaksuja emme palauta, vaan ne siirretään etuuksiin tulevalle toimintakaudelle hyödynnettäväksi.

Valmennusjoukkueiden osalta siirrymme etävalmennukseen ja pyrimme toteuttamaan harjoittelua rajoitusten sallimissa rajoissa. Poikkeusajan alkaessa käynnistää jaosto välittömästi sopeutustoimia kulujen pienentämiseksi (vuokra-, palkkakulut). Poikkeusajalla valmennusjoukkueiden kausimaksuun voi hakea hyvitystä 20% kuukausittaisista maksueristä seuraavasta kokonaisesta kuukaudesta alkaen. Hyvitystä haetaan erillisellä lomakkeella

Valmennusmaksuilla katetaan aina kyseisen kauden toiminnasta aiheutuvat todelliset kulut. Mahdolliset myöhemmin saatavat tuet ja avustukset tulevat vaikuttamaan tulevien kausien harrastusmaksuihin. 

Kevätkauden 2020 keskeytymisestä johtuen kausimaksun alennusta hakeneiden alennukset tehdään syyskuussa kauden viimeiseen maksuerään.