COVID-19 vaikutukset seuratoimintaan

Ohjeistukset seuratoimintaan

[päivitetty 8.8.2022]
Toiminnassamme on tärkeää pitää huolta hyvästä hygieniasta ja noudattaa
yhteisiä ohjeistuksia, jotta voimme jokainen luoda itsellemme ja muille seuramme jäsenille turvallisen tavan harrastaa ja liikkua.

Noudatathan yhteisiä ohjeistuksia seuramme toimintaan liittyen:

  • Tulethan seuramme tunnille ainoastaan täysin terveenä. Huomioi lievätkin oireet.  
  • Jos olet altistunut koronavirukselle, noudatathan viranomaisten ohjeita ja suosituksia.  Suosittelemme varovaisuutta kaikkien voimistelijoidemme, valmentajiemme ja seuratoimijoiden turvallisuutta ajatellen.
  • Liikutaan vain omassa harrasteryhmässä tai joukkueessa. Toiminta perustuu ennakkoilmoittautumiseen. Kaikkien toimintaan osallistuvien tulee olla ilmoittautunut jäsenrekisterissämme.
  • Pidä huolta hyvästä hygieniasta. Pese kädet perusteellisesti vedellä ja saippualla ennen ja jälkeen harjoitusten. Älä koske kasvojasi. Jos yskit tai aivastat, tee se kyynärpäähän, hihaan tai paperiliinaan. Harjoituspaikoissa on tarjolla käsidesiä.
  • Saavu tunneille valmiiksi treenivaatteissa vain hieman ennen tunnin alkua. Pyrimme välttämään yhteisissä tiloissa oleskelua. 
  • Anna kanssaliikkujille mahdollisuus säilyttää turvaväli, myös yleisissä tiloissa. 
  • Muistathan täyttää juomapullosi jo kotona. Juomapullo on vain omaan käyttöön, ethän lainaa juomapulloasi toisille.

Yhdessä yhteisiä ohjeistuksia noudattaen pystymme tarjoamaan itsellemme ja muille jäsenillemme turvallisen tavan nauttia taas harrastusten ja liikunnan riemusta.

Noudatamme toiminnassamme Helsingin kaupungin, aluehallintoviranomaisten sekä Olympiakomitean ja Voimisteluliiton ohjeistuksia sekä teemme tarvittaessa muutoksia omaan toimintaamme.

Jos sinulla on koronavirustartunnan oireita, noudata THL:n ohjeistuksia.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Mikäli Tapanilan Erä tai hallituksen toimet keskeyttävät lähiharjoittelun

Harrasteryhmien kauden keskeytyminen koronapandemian takia

Jos rajoitustoimet estävät sisätiloissa tapahtuvan harjoittelun, harrasteryhmien toiminta siirretään ulos.

Jos Tapanilan Erä peruu tai keskeyttää voimisteluryhmien lähiharjoittelun, seura hyvittää kausimaksun jäljellä jääneiden viikkojen perusteella hyvitystä hakeneille jäsenille. Jäsenmaksua ei huomioida hyvityksessä.

Hyvityksen voi vastaanottaa tilisiirtona tai etuutena tulevalle kaudelle. Mahdolliset hyvitykset maksetaan kevätkauden loppuun mennessä. Hyvityksiä tulee hakea erillisellä lomakkeella. Sähköpostilla lähetettyjä anomuksia ei huomioida. Hyvityksen voi myös jättää hakematta ja tukea sillä tavalla seuraa haastavissa olosuhteissa. Kiitämme tuestasi!

Ohjaajien ja valmentajien sairastapausten kohdalla pyrimme järjestämään sijaisen mutta toivomme ymmärrystä mahdollisiin sairastumisista johtuviin peruutuksiin. Valmentajien tulee jäädä matalalla kynnyksellä kotiin.

Liikuntaetuuksilla maksettuja kausimaksuja emme palauta, vaan ne siirretään etuuksiin tulevalle toimintakaudelle hyödynnettäväksi.

Harrasteryhmien kausimaksu mitätöityy, jos ryhmien toimintaa ei päästä aloittamaan ollenkaan syyskaudella 2022.

Valmennusjoukkueiden osalta siirrymme etä- ja ulkovalmennukseen ja pyrimme toteuttamaan harjoittelua rajoitusten sallimissa rajoissa. Poikkeusajan alkaessa käynnistää jaosto välittömästi sopeutustoimia kulujen pienentämiseksi (vuokra-, palkkakulut). Poikkeusajalla valmennusjoukkueiden kausimaksuun voi hakea hyvitystä, joka on 25% viikkohinnasta. Hyvitystä haetaan erillisellä lomakkeella

Valmennusmaksuilla katetaan aina kyseisen kauden toiminnasta aiheutuvat todelliset kulut. Mahdolliset myöhemmin saatavat tuet ja avustukset tulevat vaikuttamaan tulevien kausien harrastusmaksuihin.