Päivitetty tiedote koronatilanteeseen liittyen 27.2.2021

27.2.2021

[päivitetty AVI:n korjaama ikähaarukka 1.3.2021, päivitetty Voimisteluliiton päivitetyt ohjeistukset 9.3.2021]

Hallitus tiedotti 25.2.2021 seuraavista rajoitustoimista koronavirusepidemian hallinnassa. Suomi siirtyy koronaepidemian torjunnan tasolle kaksi ja poikkeusolot ollaan ottamassa käyttöön. 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ja Helsingin kaupunki ovat tehneet alueemme harrastustoimintaa koskevia päätöksiä poikkeusajalla. Kriittiseen epidemiatilanteeseen viitaten yli 12-vuotiaiden harrastustoiminta on keskeytetty kaupungin tiloissa maanantaista 1.3.2021 alkaen. Tämä päätös on voimassa 31.3.2021 asti. Harrastaminen yksityisissä tiloissa tulee keskeyttää mikäli ryhmässä on yli 10 osallistujaa. Voimistelujaostossa noudatamme Helsingin kaupungin tekemiä linjauksia, jota noudattelevat Suomen hallituksen määräystä. Etelä-Suomen aluehallintaviraston (1.3.2021) tekemän korjauksen myötä olemme korjanneet linjausta ikärajoista tarkentuneen ohjeistuksen mukaisesti. Tässä linkki AVI:n tiedotteeseen. Noudatamme Olympiakomitean ja Voimisteluliiton tekemiä linjauksia ja ohjeistuksia.

1.3.2021 alkaen harrastustoiminta sallitaan 2008 syntyneille ja sitä nuoremmille lapsille. Näiden ryhmien ja voimistelijoiden harjoittelu jatkuu tiukennettuja terveysturvallisuusohjeistuksia noudattaen.  

Voimistelujaoston 2007 syntyneet ja sitä vanhempien voimistelijoiden vuorot kaupungin tiloissa on peruttu. Ryhmien eri harrastusmahdollisuuksia seuran käyttämissä yksityisissä tiloissa hyödynnetään, kun ryhmissä on maksimissaan 10 osallistujaa. Harjoittelussa hyödynnetään etäharjoittelua Zoom-sovelluksen kautta sekä ulkotreenejä.

Voimistelujaostossa noudatamme voimassaolevia ohjeistuksia ja rajoituksia meidän kaikkien suojelemiseksi. Toiminnassa jatketaan tiukennettujen turvallisuusohjeistusten noudattamista. Etelä-Suomen aluehallintoviraston 24.2.2021 tekemän päätöksen mukaisesti Helsingin kaupungin tiloissa tai alueilla toteutettavassa lasten ja nuorten harrastustoiminnassa ei saa olla lähikontakteja 25.2.-14.3.2021. Lähikontakti tarkoittaa fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan. Valmentajien kanssa kehitämme lisää keinoja järjestää mielekästä harrastustoimintaa turvallisuusasiat huomioiden. Kuten tähänkin mennessä, harjoituksissa minimoidaan lähikontaktit ja voimistelijat säilyttävät tosiasiallisesti turvavälit koko harjoituskerran ajan. Tämä tarkoittaa mm. pariharjoittelun välttämistä sekä kilpailuohjelmien harjoitteluun liittyviä poikkeusjärjestelyjä. Turvavälejä noudatetaan myös ulkoharjoittelussa sekä siirtymisissä harjoitustilojen välillä. Toiminnassamme on edelleen voimassa maskiedellytys kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä. Päivitetyt turvallisuushjeistukset löydätte nettisivuiltamme.

Seuraamme viranomaisten, Helsingin kaupungin ja Voimisteluliiton ohjeistuksen päivittymistä ja teemme tarvittaessa muutoksia myös omaan toimintaamme.