Pääkaupunkiseudun siirtyminen koronaepidemian leviämisvaiheeseen ja sen vaikutukset Voimistelujaoston toimintaan

22.11.2020

Pääkaupunkiseudun julistettiin olevan koronavirusepidemian leviämisvaiheessa torstaina 19.11. ja pääkaupunkiseudun koronakoordinaatiotyöryhmä asetti uusia rajoituksia epidemian torjumiseksi perjantaina 20.11. Noudatamme omassa toiminnassamme pääkaupunkiseudun koronakoordinaatiotyöryhmänaluehallintoviraston, Helsingin kaupungin sekä Voimisteluliiton ohjeistuksia. 

Suurimmaksi osaksi toimintamme jatkuu nykyisiä hygienia- ja väljyysohjeistuksia seuraten ennallaan. Kaikissa ryhmissä tulee muistaa seuraavat ohjeistukset:

  • Tunneille vain terveenä, koskee niin voimistelijoita kuin valmentajiakin.
  • Kasvomaskia käytetään aina kun se on mahdollista eli ennen ja jälkeen harjoitusten, sekä valmentajat myös valmennustilanteissa.
  • Pukuhuonetilojen käyttöä vältetään. Harjoituksiin tullaan valmiiksi treenivaatetuksessa.
  • Huolehditaan huolellisesti käsihygieniasta. Mieluiten kädet pestään vedellä ja saippualla mutta tiloissa on myös käsidesiä saatavilla. 
  • Ylimääräistä oleskelua käytävillä ja harjoitustiloissa vältetään. Noudatetaan salivuorolukujärjestystä ja mennään saliin vasta kun edellinen ryhmä on poistunut tilasta.

Lasten ja nuorten harraste- ja kilpatoiminta
Lasten ja nuorten toiminta jatkuu nykyisiä turvallisuusohjeita noudattaen. Alle 20-vuotiaiden joukkueet voivat edelleen osallistua kilpailuihin oman alueemme ulkopuolella. Järjestävät seurat huolehtivat turvallisista kilpailujärjestelyistä.

Aikuisten harrastustoiminta
Harrastustoiminnan rajoitukset kohdistuvat kohdallamme suurimmaksi osaksi yli 20-vuotiaiden harrastusjoukkueiden ja -ryhmien toimintaan. Näissä ryhmissä toimintaa muutetaan siten, että tunneilla turvavälien säilyttäminen on mahdollista koko harjoituksen ajan. Ryhmiä on tiedotettu kyseisistä toimintatavoista.

Tapahtumat
Kaikki yli 20 hengen yleisötilaisuudet perutaan 23.11. alkaen kolmeksi viikoksi. Tämän vuoksi Tapanilan TonttuStara 12.12. perutaan. Loppuvuotta ennakoiden joulunäytös tullaan järjestämään striimitallenteena sunnuntaina 20.12. Tapahtumatiimi jatkaa näytöksen suunnittelua. Kauden tapahtumien lisätiedot päivitetään Tapahtumat-osioon.

Seuraamme viranomaisten, Helsingin kaupungin ja Voimisteluliiton ohjeistuksen päivittymistä ja teemme tarvittaessa muutoksia myös omaan toimintaamme. Seuraathan nettisivujamme uusien ohjeiden varalta.

Uusia rajoituksia ja ohjeistuksia noudattaen teemme osamme koronaepidemian hillitsemisessä. Yhdessä vastuullisesti toimimalla pystymme edelleen liikuttamaan kaikenikäisiä näinä epävarmoina aikoina. Muistakaa siis käyttää maskia aina kun se on mahdollista, pestä käsiä ahkerasti ennen ja jälkeen harjoituksen sekä voimistella kanssamme vain täysin oireettomina.

Kaikki seuratoiminnan ohjeistukset löydät täältä

Tapanilan Erän emoseuran päivitetyn koronaohjeistuksen löydät täältä.

Kuva: Kari Nurminen