Lasten ja nuorten harrastustoiminnan aloitus 1.2.2021!

29.1.2021

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatiotyöryhmä tiedotti 27.1.2021, että lasten ja nuorten harrastustoiminta avataan rajatusti ja terveysturvallisuusohjeistuksia noudattaen helmikuun alussa. Tämä tarkoittaa, että pääsemme aloittamaan lasten ja nuorten harrasteryhmien sekä kilpajoukkueiden harjoitukset sisätiloissa 1.2.2021. 

Harrastajiemme ja valmentajiemme turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Noudatamme toiminnassamme viranomaisten ja Olympiakomitean ohjeistuksia, joiden pohjalta olemme arvioineet käytettävissä olevat tilat ja tehneet tarvittavia muutoksia turvallisen harrastamisen mahdollistamiseksi. Olemme päivittäneet kaikki ohjeistukset turvalliseen harrastustoimintaan liittyen nettisivuillemme: https://www.tapanilaneravoimistelu.fi/voimistelujaosto-2/covid-19-vaikutukset-seuratoimintaa/

Alla vielä poiminnat tärkeimpiin muutoksiin:

  • Tulethan seuramme harjoituksiin ainoastaan täysin terveenä. Huomioithan lievätkin oireet ja hakeudut matalalla kynnyksellä koronatestaukseen.
  • Liikutaan vain omassa harrasteryhmässä tai joukkueessa. Ryhmiä ei sekoiteta. Kaikkien toimintaan osallistuvien tulee olla ilmoittautunut ryhmäänsä jäsenrekisterissämme.
  • Toiminnassamme on voimassa yleinen kasvomaskisuositus kaikille yli 12-vuotiaille. Maskia tulee käyttää aina kun sen käyttö on mahdollista (pl urheilusuorituksen).
  • Tule harjoituksiin juuri ennen harjoitusten alkua ja vältä oleskelua yhteisissä tiloissa. Tiedotamme ryhmäkohtaisesti sisääntulo- ja poistumismenettelyistä. Lukujärjestyksessä on huomioitu tilakohtaiset rajoitukset ja muutoksia on tehty turvallisuuden varmistamiseksi. 

Jokaisen vastuunkanto on tärkeää. Kun noudatamme yhteisiä ohjeistuksia, varmistamme toiminnan turvallisuuden sekä mahdollistamme sen jatkumisen. 

Lasten kilpailevat joukkueet 8-vuotiaista ylöspäin
Kilpailevien joukkueiden harjoitusaikatauluihin on tehty joitain muutoksia turvallisuusjärjestelyistä johtuen. Joukkueiden valmentajat ovat yhteydessä omiin joukkueisiinsa. 

Lasten harrasteryhmät
Lasten harrasteryhmät aloittavat kevätkautensa ensi viikolla. Olemme päivittäneet ryhmäkohtaiset henkilömäärät ja pidentäneet ilmoittautumisaikaa 15.2. asti. Joissain ryhmissämme on edelleen tilaa. Kaikissa ryhmissä toimintaan sitoudutaan vasta kolmannella kerralla eli veloitukseton peruutus onnistuu toisen harjoituskerran jälkeen. Ryhmiin osallistuminen vaatii ilmoittautumisen ennakkoon jäsenrekisterissämme. Olemme yhteydessä turvallisuusjärjestelyistä kuten sisääntulo- ja poistumisjärjestelyistä ryhmäkohtaisesti.

Aikuisten ryhmät ja joukkueet
Yli 50-vuotiaiden tanssillisen voimistelun ryhmä Elviira aloittaa toiminnan, kun se on rajoitusten myötä mahdollista. Kausimaksu määräytyy harjoiteltujen viikkojen lukumäärän mukaisesti.  Aikuisten jo aloittaneet ryhmät jatkavat toimintaa etänä. Aikuisten ryhmien kausimaksuun tehdään hyvitys etätreenien osalta.

Kiitämme kaikkia valmentajiamme tsemppaamisesta ja laadukkaan valmennuksen järjestämisestä poikkeuksellisissa olosuhteissa. Kiitos myös voimistelijoillemme, jotka ovat sinnikkäästi jaksaneet harjoitella ulkona ja etänä. Seuraamme tilannetta edelleen tarkasti ja teemme tarvittaessa muutoksia toimintaamme. Seuratkaa tiedottamistamme nettisivuillamme sekä sosiaalisen median kanavissamme Facebookissa ja Instagramissa.

Kuva: Petri Vilhunen