Työharjoittelussa Voimistelujaostossa

28.1.2022

Tammikuun ajan Venla Kiviranta on tehnyt työharjoitteluaan Voimistelujaostossa. Kuukauteen on mahtunut monenlaisia työtehtäviä salilla ja sen ulkopuolella. Näin Venla kertoo omasta harjoittelustaan.

"Opiskelen Haaga-Heliassa Vierumäen kampuksella liikunnan ja vapaa-ajan koulutusta, ja valmistun liikunnanohjaajaksi vuonna 2024. Tulevaisuudessa haluan työskennellä psyykkisenä- tai ravintovalmentajana, ja myöhemmin ehkä myös poliisina.

Hain työharjoitteluun Tapanilan Erän voimistelujaostoon, koska haluan tutustua tarkemmin seuratoimintaan ja päästä takaisin joukkuevoimistelun pariin. Lopetin 13 vuotta kestäneen voimistelu-urani vuosi sitten SC Vantaalla Kinesiksessä. Voimistelin suurimman osan voimistelutaipaleestani Erällä, jonka takia halusin juuri Erälle työharjoitteluun.

Aloitin työharjoittelun neljä viikkoa sitten. Työharjoitteluun on sisältynyt kausisuunnitelmien tekemistä, mitalien laskemista ja lajittelua, cheerleading-alueen rakentamista, välinevaraston järjestelyä sekä paljon eri-ikäisten valmentamista. Lisäksi olen suunnitellut voimistelijoille erilaisia treenejä vapaa-ajalla tehtäväksi, esimerkiksi mäki-, porras- ja lihaskuntotreenin. Parasta on ollut voimistelijoiden voimaharjoittelun seuraaminen ja ohjaaminen kuntosalilla sekä se, että olen päässyt valmentamaan yhdessä vanhojen valmentajieni kanssa, jotka veivät minua pienenä kohti unelmiani.

Työharjoittelun aikana olen oppinut hyödyntämään koulussa oppimiani taitoja sekä kehittynyt siinä, että huomioin jokaisen valmennettavan yksilönä."

Kiitos asiantuntemuksestasi Venla!

Kuva: Tiia-Tuulia Järvinen