Tapulin liikuntakeskukseen lokakuussa

23.9.2021

Vuosien sinnikkään olosuhdetyön hedelmiä korjataan vihdoin tänä syksynä, kun toimintamme siirtyy uuteen Tapulin liikuntakeskukseen (Henrik Forsiuksen tie 2). Liikuntakeskuksen omistaa Tapulin Liikuntakeskus Oy. 

Uusi liikuntakeskus pitää sisällään huippuolosuhteet salibandylle, palloilulajeille ja voimistelulle. Voimistelutila on 930m2 suuri yhtenäinen tila. Koko lattiapinta-ala on vaalealla voimistelumatolla päällystettyä joustokanveesia. Tila jaetaan kahdella äänieristetyllä väliverholla kolmeen lohkoon. Jokaisessa lohkossa on mattoteipillä merkitty kilpailualue (13mx13m), reunaharjoittelutilaa, peilit, puolapuut ja kiinteä äänentoisto. Tilassa on myös Tapanilan Erän Voimistelujaoston kaksi varastoa. Hallin ympäristössä on monipuoliset ulkoliikuntamahdollisuudet. 

Voimistelulajeissa tehdään paljon liikkeiden toistoja jo nuoressa iässä. Varsinkin jalat ja selkä joutuvat rasituksen kohteeksi hypyissä ja akrobatialiikkeissä. Joustava lattia parantaa harjoittelun laatua ja mahdollistaa turvallisen toistomäärän kasvattamisen. Viimeistä piirtoa myöten lajin tarpeisiin vastaavan voimistelutilan myötä vahvistetaan Voimistelujaoston arvoja: ilo, laatu ja yhteisöllisyys.

Tällä hetkellä voimistelijat ovat osittain jakaneet harjoittelutiloja muiden lajien kanssa ja niissä joutuneet rullailemaan raskaita mattoja muiden lajien tieltä. Mattojen rullailu jää siirtymän myötä historiaan. Uusien tilojen myötä lisätään valmentajien ja voimistelijoiden välistä yhteistyötä jaoston vision mukaisesti. Varsinkin korona-aikaan eri saleissa ja rakennuksissa harjoitelleet joukkueet pääsevät nyt saman katon alle yhteiseen kotiin. Tapulin liikuntakeskuksen voimistelutilasta tuleekin Voimistelujaoston toiminnan keskus, se kauan odotettu oma halli. Voimistelujaosto on yhteydessä jäsenistöön tarkan siirtymispäivän varmistuessa.

Muiden voimisteluseurojen on mahdollista varata yksittäisiä harjoitusvuoroja voimistelutilasta esimerkiksi leirejä varten. Varaustiedusteluissa voi olla yhteydessä Voimistelujaoston toiminnanjohtaja Salla Virranniemeen (salla.virranniemi@gmail.com).   

Kuvituskuva: Tapulin Liikuntakeskus Oy