Ainutlaatuisia muistoja ja elämyksiä Gymnaestradassa

11.10.2021

Kysyimme suurtapahtumista innostuneelta varapuheenjohtajaltamme Nina Laaksoselta, miksi muidenkin kannattaisi lähteä kokemaan Gymnaestrada vähintään kerran elämässä. 

Milloin olet osallistunut Gymnaestradaan?
Osallistuin ensimmäistä kertaa World Gymnaestradaan Helsingissä 2015. Helsingissä olin mukana Erän naisten porukan kanssa Valkea lintu -kenttäohjelmassa Helsingin stadionilla ja Evat ryhmän kanssa esiinnyimme myös Linnanmäen lavalla oman esitysohjelmamme kanssa.

Kesällä 2018 osallistuin Suomi Gymnaestradaan joka pidettiin Turussa. Tuolloin olin mukana perheliikunnan Mörkö-ohjelmassa nuorimman tyttäreni Isabellan kanssa. Meiltä oli Erältä mukana 5 innokasta vanhempi-lapsi paria.

Dornbirnissä pidettyyn World Gymnaestradaan vuonna 2019 osallistuin Elämän Voima -kenttänäytösohjelmaan. Erältä ohjelmassa oli mukana 6 voimistelijaa.

Mikä on ollut parasta voimistelun suurtapahtumissa?
Aivan ehdottomasti mahtava yhteenkuuluvuuden tunne ja urheilun ilo yli kulttuurirajojen! Näissä suurtapahtumissa pääsee nauttimaan voimistelusta sen kaikissa eri muodoissa. On huikeeta nähdä miten innovatiivisia ohjelmia eri joukkueet ja maat ovat keksineet ja miten voimistelu on iloinen ja yhdistävä tekijä eri ikäluokissa. Suurtapahtumissa ei ole varsinaista kilpailuelementtiä. Tänne on tultu pitämään hauskaa ja nauttimaan liikunnan ilosta!

Millaista on voimistella kenttäohjelmassa?
Tunnetta on vaikea selittää. Ohjelmaa harjoitellaan ensin muutama kuukausi omissa pienryhmissä. Näissä treeneissä keskitytään opettelemaan koreografia ja sen liikkeet sekä hahmotellaan erilaisia liikkumisia. Ennen varsinaista tapahtumaa on yleensä 1-2 yhteisharjoitusta joissa lähinnä keskitytään paikkamerkkien hahmottamiseen ja ohjelman läpikäynteihin koko massan kanssa. Yhteisharjoitukset tuntuvat kaaokselta, mutta niin se vain koreografi saa kaaoksen muuttumaan hallituksi ohjelmakokonaisuudeksi. Jonkinlaista taikuutta :). Varsinainen tapahtuma ja esiintyminen on hyvällä tavalla jännittävää. On mahtavaa vihdoinkin päästä esittämään ohjelma ison yleisön edessä ja kuulemaan yleisön reaktiot kun ohjelman koreografia herää henkiin. Esitykseen jälkeen tunne on mahtavan energinen ja iloinen!

Miksi Gymnaestradaan kannattaa lähteä?
Gymnaestrada on tapahtuma ja tunne jota ei oikein muualla voi kokea. Yhteenkuuluvuus, ystävyys ja elämykset joita Gymnaestradan kansainvälisessä ympäristössä pääsee kokemaan on jotakin ainutlaatuista, jota kantaa mukanaan ihanina muistoina vielä pitkän aikaa.

Tietoa osallistumismahdollisuuksista kesän 2022 Suomi Gymnaestradaan kuulet Voimistelujaoston järjestämässä Gymnaestrada-infossa keskiviikkona 13.10. klo 19:30 alkaen Tapulin liikuntakeskuksen voimistelutilassa. Kulku voimistelutilaan rakennuksen sivuovesta. Soita 0408498207, jos et löydä paikalle.

Lähde luomaan omia suurtapahtumamuistojasi Erän mukana Tampereelle!