Voimistelun juhlaa World Gymnaestradassa

7.8.2023

Tapanilan Erän voimistelijoita osallistui 30.7.-4.8.2023 järjestettyyn World Gymnaestradaan Amsterdamissa. World Gymnaestrada on Kansainvälisen Voimisteluliiton FIGin alainen tapahtuma, joka järjestetään neljän vuoden välein. Kesän tapahtuma on järjestyksessään 17. World Gymnaestrada. Kyseessä on ei-kilpailullinen tapahtuma, joka kokoaa yhteen kaikki voimistelun muodot ja tanssin. Viikkoon sisältyi voimistelua stadionilla, kaupunkilavalla, halleissa ja iltanäytöksissä. Tapahtumaan osallistui yli 18000 voimistelijaa lähes 60 maasta ja yksi suurimmista iloista olikin eri maiden voimistelijoiden esitysten ihailu sekä, suurtapahtumien erikoisuus, edustusvaatteiden vaihto maiden välillä. Tapanilan Erältä oli mukana 26 voimistelijaa.

Olympiastadionilla esitetyssä Suomen kenttänäytöskokonaisuudessa (Dreams) voimisteli yhteensä 1135 voimistelijaa. Erän edustus nähtiin liikuttavassa Kirkkaat vedet -ohjelmassa. Kirkkaat vedet -ohjelman koreografian olivat tehneet Hannele Ahlqvist ja Marja Kallioniemi. Alexia-joukkue esiintyi kaupunkilavalla itse tekemällään Stronger together -ohjelmalla ja pääsi kertomaan tapahtumakokemuksestaan myös paikallisuutisiin. Lisäksi voimistelijoitamme oli mukana henkeäsalpaavassa Emotion in motion -hallinäytöksessä yhdessä Pakilan Voimistelijoiden ja Elisen kanssa. Voimistelijoitamme pystyi bongaamaan myös Pohjolan ilta -näytöksestä, jossa nähtiin Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan ohjelmia. Upea Ukkosella-ohjelma keräsi huikeat aplodit. 

Tapahtuman parasta antia olivat kaikki mahtavat seurakaverit sekä uskomaton yhteisöllinen tunnelma, jota edes Amsterdamin sadekausi ei saanut latistettua. Voimistelun lisäksi viikkoon sisältyi kaupunkilomailua nähtävyyksiä tutkiessa. Gymnaestrada on unohtumaton elämys ja kerran sen kokeneet palaavat sen tunnelmiin uudestaan ja uudestaan. 

Seuraava voimistelun suurtapahtuma järjestetään Joensuussa kesällä 2026 ja World Gymnaestrada Lissabonissa 2027. Tervetuloa mukaan!